Меню Затваряне

Идеята ПСИКОМФОРТ

Какво е ПСИКОМФОРТ? Разбира се, измислена дума, събираща ведно психически комфорт. Ето как малката идея се разгърна в по-голяма концепция в контакта между създателката, симпатизантите на Псикомфорт и хората в нужда.

PsycomfortПСИКОМФОРТ в картинки

Идеята ПСИКОМФОРТ е създадена от психолог от Русе Петя Чешмеджиева през есента на 2006 г. като алтернатива и противостоене на ДИСКОМФОРТ (вижте раздел „Дискомфорт – проблем, посоки, справяне“ със запазено съдържание от 2006 г.) при проектиране на свой сайт за интернет консултиране psycomfort.com, който стартира в Мрежата през март 2007 г. (старата версия на сайта). Желанието на създателката е повече хора да осъзнаят необходимостта и да засилят стремежа сами да поддържат и постигат своя душевен комфорт. Защото някои го имат донякъде като дар може би от биологични фактори, добри родители и/или други хора и обстоятелства от ранното и предучилищно детство, но оттам нататък го дължат изцяло на себе си. На други той им липсва и това им пречи да постигат повече успехи, а биха могли да го придобият, ако сами решат да подобрят качеството си на живот.

Няколко години по-късно ПСИКОМФОРТ идеята прескача своето ограничение и разширява своето място на помагане – избира си адрес с условия не само за индивидуално консултиране, но и за работа с малки деца, а също и с групи – тренинги и други обучения. Днес ПСИКОМФОРТ е достъпен за вас:

ПСИКОМФОРТ е създаден да вдъхновява. Също да събужда и припомня силите или пък, когато настъпи умората ви, да подскаже необходимостта от отпускане – като в най-удобното кресло, или от концентриране – за гимнастика на мозъка. ПСИКОМФОРТ стимулира въображението и помага за нов  поглед към себе си, към другите и целия живот.

Ако желаете промяна и подкрепа, ПСИКОМФОРТ ще бъде с вас и ще работи с вас, за да постигнете вашия