Меню Затваряне

Още няколко стъпала нагоре в личностното развитие чрез 5-часова ритъм сесия с Мартин Иванов в Русе на 13 април

След представянето на книгата си „Алхимия на ритъма” през февруари 2013 г. с интерактивна презентация и дръмсъркъл маестро Мартин Иванов предлага на русенци, които имат стремеж към развитие, една различна форма на самоопознаване, повишаване на уменията за разбиране на другите и себе си и постигане на баланс и синхрон между своите вибрации и вибрациите на живота чрез изследване на собствения тон, ритъм, темпо и динамика в емоции и състояния и усъвършенстване на уменията за общуване чрез тях.

 Rhythmologies Martin Ivanov SfНа 02.02.013 г. Мартин Иванов, директор на Институт за съвременно изкуство и терапия „Либера”, запозна русенската си аудитория със своето задълбочено изследване, публикувано в книгата „Алхимия на ритъма” („В търсене на философския камък”), върху свойствата на ритъма, който осъществява биологична връзка в природните феномени на нашата планета и действа в човешката същност. Участниците имаха възможност да преживеят както разбирането чрез универсалния език на ритъма, така и да се ориентират в нюанси на възприятието и изразяването, които се свързват с определени емоции и състояния. В тази първа среща на Мартин Иванов с изкушените той представи в ритмични щрихи примери за ментални елементи и показа идеята за менталната трансформация.

 На 13 април 2013 г. Мартин ще бъде отново в Русе, този път с „Ритмология” в 5-часов формат, специално предназначен за градовете извън столицата. Предложението му е в отговор на споделения интерес на участници от първата среща. Концепцията е основана на книгата „Алхимия на Ритъма”, която е учебно помагало, теоретичен пътеводител в разбирането на ролята на ритъма в първичните ни връзки с елементите на живота.

За да се реализира програмата в един ден, русенци, които подадат заявка за участие, ще попълнят предварително индивидуална Виртуалната Интерактивна Матрица. Посредством резултатите от нея ще бъде пречупена идеята за ритъма през 5-те теми Вибрации, Активно слушане, Комуникация, Синхрон/Баланс и ще станат възможни новото самоопознаване и стъпките нагоре в развитието, споделено с други участници в рамките на тази група в камерен състав.

 Програмите „Ритмология” със своя ефект са напълно в унисон с целите на услугата ПСИКОМФОРТ развитие в група, но се реализират чрез изразните средства на свиренето с ударни инструменти, с които първично е свързано човешкото битие. С тях няма ограничения и изисквания за собствен музикален опит, образование, професия и лични интереси на желаещите да участват, нито зависимост от специални познания по музика. Това са програми за всеки, който иска да се чувства по-добре, да разбира другите и себе си по-добре, да се самонастройва по-бързо и по-леко в различните ситуации, да е по-уверен и да е с още едно средство по-здрав.

За комфорта на участниците ще се погрижи ПСИКОМФОРТ с място на провеждане – Център „Псикомфорт”, гр. Русе, бул. „Цар Освободител” №14, ет. 2.

 Още информация: