Меню Затваряне

Помощ от ясновидци, екстрасенси и магове

Има хора, които категорично отричат феноменалните способности на други хора да въздействат на останалите.

Аз, доколкото съм учила физика, химия и биология, не мога да си позволя да се съмнявам в такива възможности, след като знаем проявлението на физичните закони и в обществените отношения, и в материалния макро и микросвят. Пък и какво да кажем след като физиологията е устроена да функционира чрез електричеството и химичните и физични процеси в организма? Психиката като функция на мозъка и нервната система е феномен, който е заслужил уважението на науката към нашата еволюция.

И така, аз приемам, че при някои хора тези физиологични процеси имат феноменални в по-голяма степен външни и вътрешни за тях проявления. Те самите в някои случаи страдат поради усложненията, с които тяхната изключителност обременява здравето им. Но въпреки това избират да лекуват или пък да прогнозират събития. Но май са малцина такива като Ванга, за която сме чували, че е карала много от хората да проявяват усилия, за да променят живота си.

Интересен е въпросът с тези, които предлагат услуги за въздействия върху другите – правене и разваляне на магии. И защо да се чудим, че в сайтовете за реклама на услуги ще открием много повече обяви на гадатели и магове, които обещават странни средства за свързване с любимия и избавяне от неприятности (дори в началото на ХХІ век!), и много малко обяви на психолози, които ще ви помогнат да откриете собствените си потенциали и да тренирате у себе си умения и способности за справяне с проблемите, да усилите възможностите си за постигане на удовлетворяващо общуване и пълноценни контакти и да формирате умение сами да носите отговорността за своето поведение. Да, първото изглежда по-лесно: плащаш си и … хоп! – амулет за късмет или нещо друго „вързано” срещу този, който те „трови”, или пък любовна магия за този, дето ти се измъква. Ама защо се случва това и каква ще е ползата от „въздействието”, по-добре да не питаме, че да не си навлечем гнева на лошите сили!

Всъщност, не е чудно и е доста основателно, че има толкова много вълшебници, които предлагат тези услуги в нашите модерни времена. И тук важат търговските закони и пазарната икономика: след като има търсене, ще има и предлагане. Трябва да бъде запълнена тази „пазарна ниша”. След като благата могат да се купуват, без да полагаме усилия за постигането им, защо да си нарушаваме навиците, защо да се променяме – „фокус-мокус” и всичко ще е наред! Е, поне за малко!

Прочетете и за останалите посоки:

Прочетете още и за:

  • Проблем – примери за трудни житейски ситуации; желания за постигане на повече успехи, за самоусъвършенстване
  • Посоки – самосправяне; търсене на подкрепа от близки; помощ от гадатели; помощ от психолог
  • Справяне – по какво разбираме, че целта е постигната; решенията; удовлетворението