Група за развитие с Мартин Иванов по програма „Ритмология”

Програмата по съдържание е съставена от д-р Мартин Иванов, директор на Института за съвременно изкуство и терапия „Либера”, и е допълнена с уточнения от страна на организатора за Русе – Център за психологически услуги и развитие „Псикомфорт”.

 Rhithmologia v Rousse 04.2013Същност на програмата: Програмата „Ритмология” обединява мъдростта на веданта; философията на херметизма- създаден от Хермес Трисмегист достигнала до нас през вековете от древните школи на Египет, Гърция, и Рим. В „Ритмология” всички тези знания са пречупени през съвременната гледна точка като централната идея е създаването на метафори, които да бъдат наблюдавани през очите на ритъма, използвайки езика на ударните инструменти. Факторите Вибрации, Активно Слушане, Възприемане и Осъзнаване, Комуникация/Интеракция, Синхрон, Баланс/Хармония са жизнено важни за нас и определят и диктуват нашия обществено/социален, професионален и личен живот. „Ритмология” разглежда всички теми, които са подкрепени с лекционни материали, примери, спонтанно и импровизационно свирене, ритмически и ролеви игри използвайки барабани и други ударни инструменти.

 Цел: Основната цел на програмата е личностно развитие и усъвършенстване, или създаване на различен ъгъл под който да наблюдаваме нашето съществуване. Многофункционалността и широкото и приложение я правят също така ефективна за терапия, релаксиране, тонизиране или просто за забавление.

Програмата включва:

  • История на ритъма, ударните инструменти
  • Ритъм и неговите характеристики
  • Вибрации
  • Активно слушане , възприемане и осъзнаване
  • Комуникация/ Интеракция
  • Синхрон
  • Баланс/ Хармония

Повече информация на:  http://rhythmologies.wordpress.com/

Ден: Обикновено събота (приключило набиране на участници за 13.04.2013 г., за следващата група заявете желанието си за получаване на съобщение и допълнително информация тук в Контакти)

Час: Начален час – 10:30

Времетраене: 5 часа

Цена: 75,00 лв.

Място: Център „Псикомфорт”, гр. Русе, бул. „Цар Освободител” №14, ет.2

Ударни инструменти: Барабани и перкусии – осигуряват се от водещия.

Задължителен ангажимент: Попълване на индивидуалната Виртуалната Интерактивна Матрица, която д-р Мартин Иванов ще изпрати на всички заявили се участници седмица преди деня на русенската сесия.

Литература: Книгата „Алхимия на ритъма” е препоръчителна за самостоятелно продължаване на развитието по темите. Участниците в Русе могат да я закупят с 20% отстъпка от коричната цена. Може да я разгледате в Център „Псикомфорт”.

Заявка: Става с уговаряне на контакт с организатора по избран начин – вижте тук Контакти. Фактическата заявка е предплатеното участие. Набирането на участници приключва до една седмица преди началото, когато ще получат Виртуалната Интерактивна Матрица и се осигурява време на водещия да обработи индивидуалните резултати от нея.

Запознайте се с: