Тренинг клуб „ПСИКОМФОРТ уверени родители“

 ПСИКОМФОРТ улеснява родителите с 8-часови формати от типа „Училище за родители“, като водещите на групите са високо квалифицирани по темите специалисти. Консултирането в група е по-евтино от индивидуалното консултиране и има възможност за оказване на подкрепа от страна на другите участници и за обогатяване с обмен на опит. ПСИКОМФОРТ+ се предоставя при участие на двамата родители с 30% отстъпка от цената за втория от двойката. Програмите се осъществяват в 3 четвъртъка (3+3+2 часа) или 8 тренингови часа в 1 или 2 почивни дни. Към момента може да заявите своя интерес и желание за участие в групи в следните направления:

Групи „Детско развитие“ със следните акценти:

  • Развиващият контакт на родителя с детето. Получавате знания за здравословни връзки в семейния триъгълник дете-майка-баща; изследвате своите ефективни и неефективни модели на общуване с детето; имате възможност да се освободите от „модните“ вредящи модели, усвоени по подражание, които невротизират и вас, и детето; уверявате се в ролята на игрите и домашните занимания, които подобряват контакта с детето и действат релаксиращо и развиващо на цялото семейство. Водещ: д-р Петя Чешмеджиева
  • Динамика на развитието в ранна възраст (отпреди раждането и от 0 до 3 години). Запознавате се с особености на растежа и развитието и специфични нужди при деца в норма и при деца с проблеми в развитието чрез потопяване в света на детството и съпреживяване. С гост водещ. Организира се при заявка от минимум 8 участници.

Групи „Подготовка за споделена грижа, възпитание и взаимодействие“ – за родители, на които им предстои да поверят за пръв път детето на детска ясла, гувернантка, на детска градина, в първи клас или изпитват трудности при подпомагане на детето според изискванията в училище. ПСИКОМФОРТ споделя идеята, че развитието на детето върви успешно с формулата Уверени родители = уверено дете. Увереността на родителя засилва адаптивните възможности на детската психика, а хармоничните отношения между значимите възрастни за детето (родители и други възпитатели и учители) са от голямо значение и за физическото здраве на детето, и за неговото цялостно развитие. Водещ: д-р Петя Чешмеджиева. Може да се включите в тренинг с родители, които изпитват същата нужда като вас, в групи според възрастта на вашето дете:

  • Подготовка за споделена грижа – за родители, на които им предстои за пръв път да поверят детето на детска ясла или на частна детегледачка
  • Подготовка за споделено възпитание – за родители, на които им предстои да дадат детето на детска градина
  • Взаимодействие с училището – за родители на деца, които ще са първолаци и за всички други, които досега са чувствали проблеми, свързани с детето и училището
  • За нови дати на тези тренинг групи питайте по избран начин от Контакти.

Заявка за участие става по избран начин от Контакти и с предплащане до три дни преди старта на тренинга. Вижте цени и в ценовата листа цената на тренингите за родители ще намерите в табличка при услугата ПСИКОМФОРТ развитие.

Научете и за другите форми за ПСИКОМФОРТ развитие.

Вижте форматите за трениране в тимбилдинг и други варианти на съдействие за повишаване на работната ефективност чрез ПСИКОМФОРТ екипи. За собствено участие или с вашия колектив в тематични и специализирани обучения вижте ПСИКОМФОРТ академия.

За преодоляване на сложно емоционално състояние или справяне с проблем индивидуално с психолога вижте ПСИКОМФОРТ споделяне и ПСИКОМФОРТ решение.