Меню Затваряне

Група ПСИКОМФОРТ „Общуване с лекота“ за възрастни (в т.ч. младежи) – предновогодишен старт

Целта на груповото консултиране в настоящия формат е подпомагане на собственото развитие на възрастни – лица, навършили 18 години, за постигане на повече увереност и личностна автономност чрез самопознание и усъвършенстване на комуникативната компетентност. Темите са от по-рано публикувана тематична схема на водещата (по направления за различните възрастови етапи). Те са подходящи за възрастни, които имат интерес към самоусъвършенстване, които биха искали да изследват и разберат собственото развитие, своите актуални потребности, своите силни и слаби страни в контактите и взаимоотношенията си с другите, за да ги направят по-удовлетворяващи чрез Общуване с лекота.

За кого е групата? Ако изпитвате нужда от ориентири за подобряване на отношенията в близкия и по-широкия социален кръг на ниво семейство, партньорства (интимно, професионално, приятелства) и сами със себе си и ако искате да получите нови познания и да обмените опит и подкрепа с други хора с потребности като вашите, може да посветите 30 часа от настоящата зима на своето развитие с ПСИКОМФОРТ. Груповото консултиране е и многократно по-евтино на база цена/час, в същото време по-интензивно за достигане на прозрения, ориентиране към решения и трениране на нови умения и навици в общуването.

Защо предновогодишен старт на такава група? В последния месец на годината като че ли времето по-бързо тече и се сещаме за самообещани и неизпълнени желания и намерения. Не унивайте! Освен мисъл и грижа за подаръци на близки, подарете си мисъл и грижа за себе си – има възможност нещо да се навакса и да стартирате Новата година развиващо, с нова перспектива. Вместо с притъпена воля от отпускане по празниците, ние ще влезем тонизирани с желания и прозрения. Може да има и сълза, споделена с групата, и със сигурност споделена топлина в защитената среда, за която има грижа психологът, водещ на групата.

Ключовите теми на настоящия формат ПСИКОМФОРТ „Общуване с лекота“:

Създаване и споделяне

 • Моето развитие чрез усвояване на общуването с лекота
 • Моите кризи, моите слабости и сили, моите потребности (самопознание-самоизследване и умения за по-доброто познаване на другите)
 • Аз съм авторът на моя филм
 • Винаги има Смисъл

Параметри на групата:

 • Тип: тази група има надграждаща се програма и е от затворен тип – в хода на нейната работа няма да се включват нови участници.
 • Състав: от 8 до 12 души, жени, мъже, без ограничение в навършена възраст, но над 18-годишни, без значение от образование, професия, настояща професионална заетост, учащи/студенти или неработещи.
 • Времетраене: 30 часа, като графикът за срещите се уточнява с всички участници на първата среща и на следващите (възможни варианти, които се избират с консенсус между участниците, примерно: 10 сбирки по 3 часа веднъж или два пъти седмично; или 6 сбирки по 5 часа; или комбинация от 3-часови и 5-часови сбирки в един работен ден и в събота – вашите възможности се уточняват при запознаването и в първата среща на групата).
 • Цена: 150,00 лв. за 30 часа. Предплащането на цената подсигурява редовното участие в сбирките и е взаимен ангажимент между участник и водещ и между всички участници. При обективни затруднения да платите цялата цена в началото (като изчакване на заплата), споделете ги с водещата за уговаряне на тази част от процедурата. Цената включва материали, които осигурява водещата без тефтерчето за личен дневник на участника (елате си със свой, за да е наистина Личен дневникът ви).
 • Условие: предварително запознаване с водещата на групата – със среща в Център „Псикомфорт“. Ако не тръгвате към това запознаване с намерение да е индивидуално консултиране, тази среща е безплатна. Включва разговор до 20 мин. и попълване на анкета (отделете си общо 1 час) с цел да се разбере дали групов формат е подходящ за вас и дали участието в група не би представлявало повече стрес, ако сте в кризисен период, в състояние на объркване, изтощение. Ако се познавате отпреди с водещата, не се лишавайте от „срещата за запознаване“ – все ще има какво ново да се сподели и ще си попълните анкетата.

Срокове:

 • Уговаряне на срещата за запознаване с водещата – до 20.12.2017 г. – сряда, със свързване по телефона за уговаряне на ден и час за вашето идване за запознаването – всеки ден от 8:00 до късно вечерта по време, когато ви е удобно (ако звъннете и не се свържете веднага с водещата по обективни професионални или лични причини, после при първа възможност ще получите обратно повикване). Срещата за запознаване се уговаря възможно най-скоро във връзка със срока за старта на групата.
 • Първа сбирка на участниците – в ден между Коледа и Нова година или преди Коледа, ако събраният минимум участници вече имат готовност (готовността ще се сондира в срещите за запознаване), а целта на предновогодишната сбирка е специална, символична.

ПСИКОМФОРТ подарък за участниците – само вие ще се възползвате безплатно от една нова възможност на Център „Псикомфорт“, много подходяща особено през зимата!

Заявка: същинската заявка е не изразяването на намерение и уговарянето на среща за запознаване, а заплащането за участие, което може да стане и при идването за запознаване, след като водещ и кандидатът за участник уточнят възможността за участие, и до два дни преди стартирането на дейността на групата (заплащането може да стане в брой или по банков път – вижте раздел Цени и пояснителните подстраници).

За всички сбирки са осигурени кафе и чай и поради нравите на сезона – билкови лукчета 🙂

Ако пожелаете собствено ПСИКОМФОРТ развитие в група за постигане на Общуване с лекота, може да го предприемете, като се свържете още тези дни по телефона за уговаряне на среща за запознаване с водещата на групата Петя Чешмеджиева (GSM 0887923413). Адреса на Център „Псикомфорт“ вижте в Контакти.

Набирането на участници за група по това предложение приключи. Групата е в работен ход от 28.12.2017 г. При интерес за включване в следваща група се обадете за въпроси, уговаряне, записване.

Още информация от архива на сайта вижте, като щракнете тук: