Меню Затваряне

Група за младежи „ПСИКОМФОРТ есен 2018“

Целта на груповото консултиране в този формат по програма „Общуване с лекота“ е подпомагане на собственото развитие на лица, навършили 18 години и до възрастта, на която все още се чувстват младежи 🙂 дори и в средна възраст. Включват се в груповото консултиране заради себе си, за постигане на повече увереност и личностна автономност чрез самопознание и усъвършенстване на комуникативната компетентност, ако имат желание за повече лекота в общуването и удовлетворение в живота от контактите с близки и любими хора и с колеги.

За сравнение и избор вижте и поканата за Група за родители на младежи „ПСИКОМФОРТ есен 2018“.

Ефект+ Съдържанието е според по-рано публикувана тематична схема на водещата по направления за различните възрастови етапи. Те са подходящи за хора, които имат интерес към самоусъвършенстване, които биха искали да изследват и разберат собственото развитие, своите актуални потребности, своите силни и слаби страни в контактите и взаимоотношенията си с другите, за да ги направят по-удовлетворяващи чрез Общуване с лекота. Ако предмет на консултиране са общуването и личностното развитие, а цел на този формат – повишаването на личностния ръст, то естествен ефект е улесняване на общуването и повишаване на удовлетворението от него вкъщи, с приятелите и в работната среда на участниците чрез новото познание и преживяване в групата.

Теми:

Създаване и споделяне

 • Моето развитие чрез усвояване на общуването с лекота
 • Моите слабости и сили, моите потребности (самопознание-самоизследване и умения за по-доброто познаване на другите)
 • Аз съм авторът на моя филм
 • Винаги има Смисъл

За кого е групата?

 • Ако изпитвате нужда от ориентири за подобряване на отношенията в близкия и по-широкия социален кръг на ниво семейство, партньорства (интимно, професионално, приятелства) и сами със себе си и ако искате да получите нови познания и да обмените опит и подкрепа с други хора с потребности като вашите, тази есен може да посветите 30 часа на своето развитие с ПСИКОМФОРТ.
 • Груповото психологическо консултиране е и многократно по-евтино на база цена/час, в същото време е по-интензивно за достигане на прозрения, ориентиране към решения и трениране на нови умения и навици в общуването и водещо е развитието – подходящо е за хора, чиято цел е личностното усъвършенстване.

За кого не е групата?

 • Ако трудно понасяте присъствието на други или имате склонност да обезценяване околните, като търсите „с лупа“ слабостите им, участието в тази група би било тежест за останалите. Ако имате такива преживявания, осъзнавате ги и бихте искали да преодолеете подобни навици, като ги замените с нови съобразно общата тематична насоченост – лекота в общуването, значи сте добре дошли.
 • Групата не е подходяща за лица с психични разстройства, защото участието в нея би могло да ги уморява и изтощава.
 • Дейността на групата би се затруднила с участието на хора, които са се ангажирали с прекалено много занимания по интереси – курсове по езици, танцови клубове, бойни изкуства и др., което е препятствие при уговаряне на срещите на групата. Ако имате много такива участия, но желаете да се включите в тази група, преценете дали бихте променили нещо в другите си графици.
 • Групата не е развлечение. Постига се разтоварване на стрес и напрежение, има моменти и на забавление като ефект от работата й, който се появява спонтанно в груповата атмосфера или целенасочено чрез някои упражнения и игри, но групата не е за хора, които целенасочено търсят само забавлението.

Място за подкрепа на Природата в нас са не само близки хора, на които имаме силно доверие, не само психологът в лична среща за споделяне на страхове и разочарования от себе си и от другите, но и Групата, събрала се от общата цел – всеки да постигне повече свобода в общуването, в изразяването на себе си и в споделяне на изразяването на другия и да изпита истинска среща по човешки. Както е обещавано и преди – може да има и сълза, споделена с групата, но и със сигурност споделена топлина в защитената среда, за която има грижа психологът, водещ на групата.

ПСИКОМФОРТ до 31-я час! Вижте по-надолу ПСИКОМФОРТ+

Параметри на групата:

 • Тип: тази група е от затворен тип – в хода на нейната работа не се включват нови участници и има надграждаща се програма.
 • Състав: от 8 до 10 души, жени, мъже, навършили 18-години – в младежка възраст, може да има и участници в средна възраст, без значение от образование, професия, настояща професионална заетост, учащи/студенти или неработещи.
 • Времетраене: 30 часа.
 • График за срещите: уточнява се с всички участници на първата среща и на следващите с консенсус между участниците (примерно: 10 сбирки по 3 часа веднъж или два пъти седмично; 6 сбирки по 5 часа; комбинация от 3-часови и 5-часови сбирки в един работен ден и в събота – възможностите на участниците се уточняват при запознаването и в първата среща на групата).
 • Цена: 150,00 лв. за 30 часа. Предплащането на цената подсигурява редовното участие в сбирките и е взаимен ангажимент между участник и водещ и между всички участници. При обективни затруднения да платите цялата цена в началото (като изчакване на заплата) споделете го с водещата за уговаряне на тази част от процедурата. Цената включва материали за работа и топли напитки. Не включва тефтерче/тетрадка – Личен дневник на участника (елате със свой, за да е наистина личен дневникът ви).
 • Условие: предварително запознаване с водещата на групата чрез индивидуална среща в Център „Псикомфорт“. Ако не тръгвате към това запознаване с намерение да е психологическа консултация, тази среща е безплатна. Включва разговор до 20 мин., попълване на анкета и договор за ползване-изпълнение на услугата по този формат (отделете си общо 1 час). Ако се познавате отпреди с водещата, не се лишавайте от „срещата за запознаване“ – все ще има какво ново да се сподели и ще си попълните анкетата.
 • ПСИКОМФОРТ+ за есенния формат: много награждаващи преживявания и постгрупова среща един месец по-късно без допълнително заплащане – за споделяне на ефекта от групата – какво от новите умения вече е навлязло в опита на участниците, какви подобрения настъпват, какви проблеми още не могат да намерят разрешение.
 • Заявка: същинската заявка е не изразяването на намерение по телефона и уговарянето на среща за запознаване, а заплащането за участието, което става в срещата за запознаване, след като водещ и кандидатът за участник обсъдят възможността за участие, условията и подпишат договор за тази услуга, или до два дни преди стартирането на дейността на групата (в брой или по банков път – вижте раздел Цени и пояснителните подстраници).

Срокове:

 • Свързване за уговаряне на среща за запознаване с водещата – от 01.10.2018 г. – понеделник, до 10.10.2018 г. – сряда. Приемът може да бъде преустановен по-рано при запълване на предвидения брой души за състава на групата.  Уговарянето на ден и час за индивидуалната среща за запознаване с водещата става чрез свързване по телефона в удобно за Вас време, като имате предвид, че ако звъннете и не се свържете веднага, при първа възможност ще получите обратно позвъняване.
 • Първа сбирка на групата – при готовност групата стартира в средата на месец октомври (датата се конкретизира, щом участниците проведат своята среща за запознаване с водещата).

Ако пожелаете собствено ПСИКОМФОРТ развитие в група за постигане на Общуване с лекота, може да го предприемете, като се свържете още тези дни по телефона за уговаряне на среща за запознаване с водещата на групата Петя Чешмеджиева (GSM 0887923413). Вижте в Контакти адрес на Център „Псикомфорт“. Моля не идвайте за информиране без предварително записване по телефона, защото има риск да прекъснете консултация на друг човек.

Още информация от архива на сайта вижте, като щракнете тук:

 • В услугите на Център „Псикомфорт“ – раздела за развитие в група
 • Публикация по темата за груповото психологическо консултиране
 • Какво е Групово консултиране – в раздел Консултиране (сред дейностите на Център „Псикомфорт“)
 • Предишни публикации по ПСИКОМФОРТ проекта „Общуване с лекота“ – концепцията, варианти – за родители за развитие на детето и за специалисти, работещи с деца, както и обявите за предходните предновогодишни групи вижте тук.