Меню Затваряне

Тренинг клуб „ПСИКОМФОРТ уверени родители“

Груповите форми на консултиране в Център „Псикомфорт“ не се предлагат в периода на изпълнение на националните мерки за борба с коронавирус COVID-19. При интерес може да заявявате готовност за включване в желан формат, чието изпълнение ще стартира след отпадане на опасността. Вижте индивидуалните и семейни форми на консултиране.

Картинката не може да има празен alt атрибут; името на файла е Псикомфорт-уверени-родители.jpg

ПСИКОМФОРТ улеснява родителите в осветляването на проблеми с детското развитие и посоки на справянето с тях с 8-часов тренинг. Дали това е консултиране от типа „Училище за родители“? Да, но в друг вид – формата не е лекционна, а тренировъчна, динамична, в която възприемането води до бързо разбиране и готовност за включване на новото познание в опита на родителите за взаимодействието с детето, благодарение на стимулираната разнообразна активност у участниците. Водещите на всеки тренинг (създателката на Център „Псикомфорт“ или гост-треньори) ще ви консултират по теми, в които имат дългогодишна професионална практика с висока степен на експертност и научни публикации от личен опит в изследвания в съответната област.

Предимства на консултирането в група: то е по-евтино от индивидуалното консултиране и има възможност за съпричастие и оказване на подкрепа от страна на другите участници и за обмен на опит.

Заявете своето участие в тренировъчна група според вашите нужди по предложените тук направления:

Групи по теми „Детско развитие“

 • Група по тема Развиващо общуване с детето. Получавате знания за здравословни връзки между родителите и детето, принципи на които се основават и които ще ви ориентират в избор на добри начини на действие и взаимодействие в трудни ситуации; откривате свои ефективни и неефективни модели на общуване с детето; имате възможност да разберете и да се освободите от „модните“ вредящи модели, усвоени по подражание, които невротизират и вас, и детето; уверявате се в ролята на игрите и домашните занимания, които подобряват контакта с детето и действат релаксиращо и развиващо на цялото семейство.
 • Група по тема Развитието в ранна възраст – възможности на детето и нужди (отпреди раждането и от 0 до 3 години). Запознавате се с особености на растежа и развитието и специфични нужди при деца в норма и при деца с проблеми в развитието чрез потопяване в света на детството и съпреживяване. Организира се при заявка от минимум 8 участници.

Групи за подготовка за споделена грижа и възпитание

 Според възрастовия етап на приобщаване на детето към социална среда извън семейството – за родители, на които им предстои да поверят за пръв път детето на детска ясла, гувернантка, на детска градина, в първи клас или изпитват трудности при подпомагането му според изискванията в училище. ПСИКОМФОРТ споделя идеята, че развитието на детето върви успешно с формулата Уверени родители = уверено дете. Увереността на родителя засилва адаптивните възможности на детската психика, а хармоничните отношения между значимите възрастни за детето (родители и други възпитатели и учители) са от голямо значение и за физическото здраве на детето и за неговото цялостно развитие. Водещ: д-р Петя Чешмеджиева. Може да се включите в тренинг с родители, които изпитват същата нужда като вас, в групи според възрастта на вашето дете:

 • Група по тема Подготовка за споделена грижа – за родители, на които им предстои за пръв път да поверят детето на детска ясла или на частна детегледачка или са го направили, но има признаци на проблеми с приобщаването.
 • Група по тема Подготовка за споделено възпитание – за родители, на които им предстои да запишат детето на детска градина или на частна детегледачка или са го направили, но има признаци на проблеми с приобщаването.
 • Група по тема Взаимодействие с училището – за родители на деца, които ще са първолаци и за всички други, които досега са чувствали проблеми, свързани с детето и училището.

Параметри на формат Тренинг клуб „ПСИКОМФОРТ уверени родители“

 • Тип. Групата е от затворен тип. В хода на нейната работа не се включват нови участници – има за всички единен старт и финал, според които участниците отчитат промяната у себе си, във взаимодействието с детето и с неговата среда извън къщи.
 • Тематичност. Работи се концентрирано по планирана, фокусирана към тема, програма, която се следва гъвкаво в унисон с индивидуалните и груповите нужди.
 • Състав: от 8 до 10 души, родители на деца в ранна, предучилищна и начална училищна възраст и бъдещи родители.
 • Времетраене: 8 часа.
 • График за срещите: уточнява се с всички участници на първата среща и на следващите с консенсус между участниците (в два дни по 4 часа, в три дни 3+2+3 часа – по целесъобразност според темата и необходимостта от паузи за домашни наблюдения и изпробвания на новости от участниците вкъщи или в детската ясла, градина или училището на детето, или в един почивен ден за 8 часа според програма на гост-водещ).
 • Цена: 90,00 лв. за 8 часа. Цената включва материали, чай, кафе.
 • Условие: свързване с Център „Псикомфорт“ за узнаване за свободни места, предплащане там или по банков път до 2 дни преди тренинга.
 • ПСИКОМФОРТ+ за този формат: 15% отстъпка от общата цена за участие на родителска двойка.
 • Заявка: същинската заявка се осъществява не с изразяване на намерение по телефона или с имейл, а чрез заплащане за участието, ако като при свързването е потвърдена възможността да се включите и до два дни преди стартирането на тренинга заплатите цената (на място в брой или по банков път – вижте раздел Цени & Часове и пояснителните подстраници).
 • Свързването става на GSM 0887923413 (Петя Чешмеджиева) или през имейл-форма за контакт (вижте Контакти).

Научете и за другите форми за ПСИКОМФОРТ развитие в група.

За преодоляване на сложно емоционално състояние или справяне с проблем индивидуално с психолога вижте ПСИКОМФОРТ споделяне и ПСИКОМФОРТ решение.