Меню Затваряне

Пролет е – време за решения при избор на училище, университетска специалност или допълнителна квалификация – ПСИКОМФОРТ кампания „Пролет 2018“

Когато времето до участие в изпити и класации намалява, а тези изпитания неумолимо наближават, се засилва напрежението дали изборът е правилният, дали ще го оправдаем, какво ще ни донесе в живота, дали не пропиляхме времето досега… Консултираният избор разширява кръгозора, снижава стреса и подпомага за убеденост в решението, а в периода на ПСИКОМФОРТ кампания „Пролет 2018“ до 24 май големият пакет на услугата за пълноценна консултативна подкрепа в кариерното ориентиране е с допълнителна отстъпка.

Кампанията по тази публикация е отново в ход в срок до 31.12.2018 г. – вижте разяснителната публикация за промени от 01.01.2019 г.

Ако сте родител на ученик, на когото предстои да постъпва в гимназия, или на гимназист, който се колебае какво да избере след завършване на училище – да учи ли или не и в какво би успявал повече, а за университет каква точно специалност да избере; ако изборът е направен, но липсва убеденост, а оттам и детето не може да мобилизира усилията си за постижения по предмети, които ще му бъдат нужни за съответното училище или специалност… Ако сте студент, който вече завършва бакалавърска степен, но се колебаете в каква професионална реализация ще се чувствате добре, дали да продължите с магистратура и каква… Ако вече работите, може да сте и в зряла възраст, но не чувствате удовлетворение в професията и просветва идея да се насочите към нещо ново…

Какво да е то и какво трябва, за да го постигнете, което не зависи от другите обстоятелства, а от Вашите лични интереси, качества, склонности, информираност? Какво Ви влече към идеята за дадена работа? Дали тя е толкова силно желана и не се интересувате дали ще намерите лесно работа по нея и дали предоставя добри доходи? Работата е не само източник на доходи. Професията е пространство за реализация на самата личност с нейните интереси, качества, ценности, умения и способности. Ако често съжаляваме за направения избор на образование в миналото, в което сме инвестирали пари, ако това е коствало и лишения на семейството, ако в работата се разминаваме с нашите ценности, интереси, потребности, бихме забелязали, че този компромис ни разболява или се чувстваме нещастни. И това заради избор, вероятно продиктуван от мода, по настояване на родители, посредством „заразяване“ в приятелската група.

Трудните избори могат да бъдат подпомогнати!

Какво е новото през тази 2018 година? – Два нови теста за учениците кандидат-гимназисти и кандидат студентите.

Научете повече за програмата за кариерно ориентиране в Център „Пикомфорт“, която се осъществява чрез пакетни услуги, включващи специализирани онлайн-тестове и консултации. А в отговорите на въпроси в края на страницата по тази програма ще узнаете за различни варианти на плащането и ценообразуването, ако поръчвате повече от един пакет, примерно за Вас, ако сте родител (тест SDS), и детето, или за две деца (а може би и три), за цялото семейство – следва ПСИКОМФОРТ ценово облекчение, което предполага балансирани тежест и полза за двете страни – клиенти и консултант.

Настоящата ПСИКОМФОРТ кампания „Пролет 2018“ с допълнителна отстъпка касае големия пакет и е валидна в срок от 19 март до 24 май 2018 г., за да Ви стимулира да направите по-добре ориентиран избор за Вас или за детето Ви в периода на предварителни изпити и преди официалните изпитни кампании в училища и университети. След това пакетът остава на редовната си цена по Ценова листа. Не отлагайте решението за възползване от кампанията. Предприемането на тест и консултиране по-късно означава силно скъсяване на времето до срока за кандидатстване в дадено училище или университет, или пък струпване на консултации за множество клиенти и затруднения в съставяне на график за тях, когато се засилва напрежението за този важен избор. Осигурете отсега  своята услуга чрез обаждане, предплащане и съставяне на Вашия график за консултациите по нея.

Условия по услугата за кариерно консултиране на Център „Псикомфорт“:

 • Изпълнение на онлайн тест
 • Ненамеса при изпълнение на онлайн теста
 • Мястото на провеждане на онлайн теста: на всяко място, където лицето за подкрепяне разполага с интернет (вкъщи или другаде).
 • Място за консултациите: в Център „Псикомфорт“ – гр. Русе, бул. „Цар Освободител“ №14, ет. 2 (вижте още и в Контакти) с предварително уговаряне на ден и час. Кампанийната отстъпка не касае варианта за изпълнение на консултациите в дома на лицето за подкрепяне (Мобилен ПСИКОМФОРТ) или по интернет (ПСИКОМФОРТ онлайн), освен ако лицето за подкрепяне е с двигателно увреждания или с временна невъзможност да достигне Център „Псикомфорт“, примерно поради фрактура и лечение.
 • Рамка, ако лицето за подкрепяне е дете
 • Гарантиране на ангажимента
 • С подробностите по всяко от условията се запознайте в описанието на услугата за кариерно ориентиране тук.

Пакетът „2 консултации и онлайн тест“ се изпълнява по редовната си цена – 90 лв. (не е в кампания). Подходящ е за лица, които са направили своя избор и биха искали само да си го потвърдят чрез специализирания тест и минимално кариерно консултиране. Това е Цената на 1 пакет, а какво включва процесът консултация-тест-консултация  и какви възможности има за намаляване на цената при по-голям брой пакети вижте подробно в страницата на услугата.

Стойност по компонентите на пакета Редовна ПСИКОМФОРТ цена Кампания „Пролет 2018“
35.00 + 25.00 + 35.00 35.00 + 20.00 + 35.00 Не се прилага
Общо: 95.00 лв. Общо: 90.00 лв.

Представяне на Пакет „5+1 консултации и онлайн тест“

Цена 190 лв. само за периода на ПСИКОМФОРТ кампания „Пролет 2018“ до 24 май, след това е валидна редовната цена от 210 лв. Подходящ е за лица, които все още не са направили своя избор или пък преживяват колебание заради различните мнения и съвети на свои близки, за което специализираният тест и оптимално кариерно консултиране биха подпомогнали избора. Процесът консултация-тест-4консултации+1консултация включва:

 • Една консултация преди теста за запознаване на консултанта с лицето за подкрепяне (при дете – и с родителя) с предварителните нагласи и желания, колебания, притеснения на лицето (и неговите близки при разногласия по избора), за разясняване на процедурата за провеждане на теста и регистриране в онлайн платформата за изпращане на електронната бланка по теста;
 • Изпълнение на онлайн теста;
 • 4 последващи консултации след теста за разяснение на резултатите по теста и вариантите при различен избор и лицето да разбере и опознае по-добре с помощта на консултанта свои мотиви, интереси, потребности, особености на досегашния опит, формираните дотук качества, умения и способности и как те се отнасят към предварителната представа и резултатите от теста, с какво би могло да навакса своята подготвеност за желаната насока (според образователен профил, профил на специалност или професионална кариера), какви умения и способности би следвало да развие, за да компенсира някои стабилизирани към момента пречещи нагласи или качества, които се разминават с даден професионален профил; може да се направят и други подходящи тестове, които ще допълнят картината на възможностите и качествата на лицето за подкрепяне и ще се извлекат полезни изводи за различни варианти на избора и перспективата по тях;
 • +1 консултация: Ако лицето за подкрепяне е дете, родителят се ползва с една отделна консултация без детето, която може да използва във вариант по своя преценка: за предварително лично запознаване с консултанта и да сподели проблеми и притеснения, или по-нататък в консултативния процес, ако намеренията на детето силно се разминават с резултатите от теста или с представите на родителя. Ако няма спорни моменти, родителят може да използва консултацията да сподели впечатления от процеса на подготовка на детето към целта съобразно препоръките от изследването и консултациите и за нови подкрепящи препоръки. Ако лицето за подкрепяне е възрастен (навършило е 18 г.), консултацията (+1) е шеста в целия процес, може да се използва като контролна консултация след определен период от време за споделяне с консултанта на трудности и постижения по пътя към желаната цел и за следващи етапи в перспективата на образованието или на професионалното и кариерно израстване. Ако лицето за подкрепяне е постъпило в университет (или предприело работа) в чужбина, тя може да бъде проведена онлайн или на място при завръщане за ваканция.

Това е цената за 1 пакет, а какви възможности има за намаляване на цената при по-голям брой пакети вижте подробно в страницата на услугата.

Стойност по компонентите на пакета Редовна ПСИКОМФОРТ цена Кампания „Пролет 2018“
6 x 35.00 + 25.00 Отстъпка 10% от стойността Отстъпка 20% от стойността
Стойност: 235.00 лв. Цена: 210.00 лв. Пролет-цена: 190.00 лв.

Как да пристъпите към консултативната помощ за избор на образование или професионална кариера?

 1. Свържете се с консултанта по телефона (GSM 0887923413 – Петя Чешмеджиева) или по имейл (в Контакти – форма за контакт, с валиден Ваш имейл адрес, за да може да получите отговор) да заявите намерение, да размените уточнения и да уговорите първата консултация. Свързването по телефона има предимството за по-бързо уговаряне. Ако консултантът не може да говори в момента и прекъсне повикването, той ще се свърже с Вас при първа възможност.
 2. Направете превод на пакетната цена, след като тя е потвърдена в разговор с консултанта (данни за банков превод – в Плащания). Някои варианти вижте в отговорите на въпросите надолу в основната страница по услугата.

Ако имате въпроси, прегледайте тези, на които вече е отговорено по-долу в страницата на услугата за кариерно ориентиране на Център „Псикомфорт“.

Препоръка от консултанта: Не отлагайте твърде дълго предприемането на консултативна помощ по този важен момент от живота на съвременния човек – избора на училище, университетска специалност, професия, особено ако тази  година предстои Вие или детето Ви да кандидатства в училище или университет. Времето за действия според резултатите от теста и препоръките, които се очертаят вследствие на доклада по тях и в консултациите може да има още по-скъпа цена в перспектива.

Направете този избор по-уверено в сътрудничество с консултант.

Заповядайте на ПСИКОМФОРТ консултации в Център „Псикомфорт“.

Петя Чешмеджиева – GSM 0887923413