Меню Затваряне

ПСИКОМФОРТ условия, ако не се явите в запазен час

Отчитайки напрегнатото време, в което живеем, ако не сте се явили на запазения лично за Вас час, Център „Псикомфорт“ Ви предлага опция да поправите подобен гаф и да възстановите възможността да запазите нов час по следния начин:

ПСИКОМФОРТ опция за ново запазване на час след неявяване: 1. Минимум 24 часа по-рано предплащате по банков път или на място размера на 1 удължена сесия (вижте в Ценова листа – размер на 2-часова сесия – към момента 82.00 лв.), основание за плащане по банков път – Услуга по код 12. 2. Запазвате си час онлайн или се свързвате за фиксиране на новия Ви час според Вашето предпочитание и свободните часове в графика на психолога. Така Вие ще сте изплатили Вашата задълженост от неспазения час, ще се самозастраховате от ново разсейване, ще гарантирате на психолога, че уважавате ангажирането му с Вас и че евентуално ново неявяване остава за Ваша сметка.

За повечето хора времето е ценно. Човек може да си го губи сам, без да се сърди на себе си, но ако му е прахосано заради друг, казва „Той/тя ми загуби времето!“.

В страните с добре развита система на услуги професионалното време е защитено. Там кредитните карти се използват не само за пазаруване и плащане на сметки, но и за предплащане и за таксуване от страна на изпълнителите на услуги в случай на неявяване и неустойки. Примерно в САЩ може да пропуснете часа си при здравен специалист, но това ще ви струва средно 40 долара, а при психолог – много повече. И ако думата credit означава според речниците доверие, вяра; заем; уважение, зачитане, почит, респект, реноме, добро име; дълг, то доверието там или се предплаща, или виновното му незачитане се заплаща след това.

Клиентите на психологически услуги са особено чувствителни към конфиденциалността – да бъдат запазени в тайна името им и споделеното от тях по време на своите сесии. Но една част от тях не отчитат, че доверието, което е наложително в работата с психолог, трябва да е взаимно и е пряко свързано с взаимната коректност. Такива хора са склонни оправдателно за себе си да считат, че работното време при психолога е както в магазин – ще „минат“ от там, ако нещо друго не ги възпрепятства. Такава нагласа е неправилна, показва незачитане на професионалното време, което се запазва лично за тях.

И така, уважаеми клиенти, при психолог запазвате Вашия личен час – неприкосновено Ваше време, за което специалистът се грижи да нямате засичане с друг клиент нито по време на Вашия час, нито в минутите, когато влизате и излизате от кабинета. Недопустимо е психологът да гадае или да е в неведение дали ще се явите.

Вие сте коректен клиент:

  • Ако се явите навреме
  • Ако намерите начин да известите психолога, ако Ви се случи забавяне за придвижването за Вашето явяване
  • Ако при отказване от консултацията известите психолога минимум 24 часа по-рано, а при внезапно наложила се спешна необходимост, ако освободите часа поне 4 часа по-рано или в момента, когато това Ви се случи – незабавно, а не когато наближи Вашият час.

Вие постъпвате некоректно:

  • Ако не спазите часа си, психологът Ви чака във Вашето време и се наложи той да ви звъни, за да се увери, че няма да дойдете
  • Ако неглижирате професионалната ангажираност на психолога така все едно нищо не е станало, ако не се явите.

Запазвайки час, ако не се явите или ако не предупредите навреме, много вероятно е да сте лишили друг човек в нужда да се включи на Ваше място в графика на психолога или пък сте прахосали време на специалиста да се съсредоточи за други работни задачи (да обработва резултати от изследвания и мн.др.) или да използва това време за важни свои лични нужди.

Тук сте в раздел Цени & Часове, който включва Ценова листа, Часове, Ако не се явите в запазен час, Псикомфорт+, Плащания.

Вижте ПСИКОМФОРТ и в спокойно време, и в период на лична и на масова криза