Меню Затваряне

На 1 годинка Псикомфорт заби барабан

На 25 юни 2009 г. Псикомфорт отбеляза своя рожден ден с демонстрация на първия дръмъсъркъл (барабанен кръг) в Русе

След отправено предложение от маестро Мартин Иванов – директор на Институт за съвременно изкуство и терапия Libera, композитор и дръмсъркъл терапевт, да направи в нашия град промоция на книгата „Лечебната сила на барабана” на Робърт Лоурънс Фрийдмън, преведена и издадена от него, – Псикомфорт реши да съчетае това събитие със своя личен празник и да го посвети на младежите потребители на Защитени жилища към Фондация „Приятелска подкрепа”.

Така проведеният барабанен сеанс доказа, че всички са подвластни на позитивиращото и развиващо действие на ритъма, а споделената комуникация в кръга оставя незабравими спомени. В по-късен час на същия ден се проведе втори дръмсъркъл за русенци, на който присъстваха колеги психолози, учители и партньори на Псикомфорт и още много любознателни русенци, отворени към енергезирането и релаксацията чрез изкуството и ритъма.

Псикомфорт е благодарен на Териториална организация на научно-техническите специалисти – Дом на науката и техниката – Русе, че приюти по възрожденски в голямата зала в сградата си на кея това първо по рода си събитие в нашия град, а също и на редакциите на вестниците „Утро“ и „Бряг“, които отчетоха значението на сеанса с младежите със специални потребности и екипа от специалисти, който се грижи за тях и ги адаптира към самостоятелен живот, като поставиха новината със снимка на първа страница в броя си от 26 юни.

Снимки: Ася Пенчева
ПСИКОМФОРТ благодари на вестник „Утро” за предоставения фото материал от пресконференцията и от дръмсъркъла с потребители и екипа специалисти от Защитени жилища „Приятелска подкрепа” – Русе