Меню Затваряне

Комфортабилна личност на 2011 година

ПСИКОМФОРТ излъчи двама лауреати „Комфортабилна личност на годината“ за 2011 година

 Създателката на ПСИКОМФОРТ почита формалностите, ако гарантират определени права, ако регламентират ангажименти, ако поддържат чувството за сигурност и предвидимост във взаимоотношенията, но е противник на сляпото им следване, когато е излишно.

Знаем, че по традиции награждаванията отличават един първенец и понякога втори с алтернативното първенство „награда на публиката“. Но не и в отличията на ПСИКОМФОРТ.

Званието звучи в единствено число, но оценката за него не е количествена, а е за качества на личността, които се свеждат до това да създава комфорт за себе си и за другите.

Водещо отличие за номинацията през изминалата 2011 година се очерта: личност, която спонтанно генерира и излъчва комфорт сред множество хора.

Средство за наблюдение и впечатления се оказа Фейсбук и на фокуса на вниманието на ПСИКОМФОРТ попаднаха двама: Ваня Хинкова – шефката на книжарница „Хеликон”-Русе, и д-р Огнян Игнатов – неврохирург в МБАЛ-Русе. Разбира се, не заради таланта на Ваня да прави книжарницата привлекателна всеки ден и не заради професионализма на Огнян да лекува болни и да спасява живота на пострадали, а заради щедрата доброта да радват обкръжението си и да заразяват света със своето хубаво настроение, да провокират със своите открития и прозрения.

Много конспиративно на 24 декември 2011 г. от 8:00 часа (Бъдна сутрин) лауреатите бяха привикани на кафе и изненадани с псикомфортното отличие – многофункционална купа с логото на Псикомфорт и сертификат с конкретно описани качества и забелязани отражения върху другите.

Да им е честито званието! Да е честито и на всички техни симпатизанти и съмишленици, защото който се е радвал на контакта с комфортабилните, той самият е комфортабилен, а отличието и наградата имат тази цел: да дадат още едно уверение, че доброто и хубавото можем да ги правим всеки ден за себе си и за другите и няма политика, която ще е способна да ни ги даде, нито управление, което може да ни ги отнеме.

Снимките са на Ася Пенчева – журналист от вестник „Утро“, носителка на наградата „Комфортабилна личност на 2010 година“

Отзиви от Фейсбук, 28.12.2011 г :

Ваня Хинкова: Петя, за мен е огромна чест това Звание и Признание!!!

Петя Ч.: Аз вярвам, че има безбройно много такива хора като вас с другия лауред 🙂 и с лауреатката от 2010 г. и познавам наистина много такива хора, но правя малки стъпчици тези хора с добротата и позитивизма и чувствителността си към красивото и доброто да не се чувстват ехидно неглижирани от прагматизма на живота, защото, както казва един приятел (съпругът на Марги Игнатова от София) – „Те са солта на Земята!“. Така че обратно на формализма съм готова да раздавам по 100-200 такива скромни комплименти 🙂 към хората, които са солта на земята 🙂

Лиляна Бакалова: Моите поздравления! Само че как е на български „КОМФОРТАБИЛНА ЛИЧНОСТ“ – „личност, с която ти е хубаво; приятна личност; с две думи: „хубав ЧОВЕК“ :))))

Петя Ч.: Наставката -абилен, -абилна означава „способна да го прави“ 🙂 В случая – личност, която харесва комфорта (в отношенията, в общуването, в средата си въобще) и способна да го излъчва и да го създава за другите. Благодаря за хубавия въпрос 🙂 Наистина беше нужно да се изясни думата, за да се разбере още по-добре това звание. В следваща публикация в сайта на Псикомфорт във връзка с новите наградени ще сложа уточнението, за което ме подсетихте 🙂