Меню Затваряне

Свързване в Кръга на общия ритъм с Институт „Libera” – отново в Русе!

В търсене на философския камък на бял свят излезе в книга „Алхимия на ритъма”. Авторът Мартин Иванов – директор на Институт „Libera”, диригент, композитор, дръмсъркъл-терапевт, преподавател, фасилитатор на групови мотивационни обучения, избра за втори път ПСИКОМФОРТ за организатор на своята презентация в град Русе.

На 02.02.2013 г. в гр. Русе от 16:00 часа в Зала 2 на хотел „Рига“ ще се проведе презентация по проекта „Ритмология“ на Институт „Libera” чрез представяне на книгата на маестро Мартин Иванов „Алхимия на ритъма” („В търсене на философския камък”). Авторът и дейността на института са познати на русенски психолози, които са посещавали уъркшопи в конференции на Българска асоциация по музикотерапия, а на 25 юни 2009 г. много граждани на Русе се докоснаха както до барабаните и перкусиите на Мартин, така и до цялата вълшебна атмосфера на ритъма с тези инструменти и със споделеното свирене, което стимулира водещият. Несъмнено тези положителни вибрации още трептят енергезиращо или релаксиращо у тях чрез приятните спомени и чрез паметта на тялото. Кратък разказ на миналото събитие може да намерите тук.

Какво предстои да преживеем на 2 февруари 2013  г.?

Институт „Libera” с Мартин Иванов ще представи на русенци продукция от проекта си „Ритмология” в две части, които могат да бъдат посетени по желание независимо (само по една от тях) или свързано (и двете). Ето програмата:

Първа част: Интерактивна презентация на новата книга на Мартин Иванов „Алхимия на ритъма” („В търсене на философския камък”), която авторът анонсира така:

Една книга, пълна с прозрения, идващи от най-дълбока древност и от най-дълбоката ни същност. Книга, която по магичен начин синтезира древното познание за числата, ритъмът на дишането и сърцето, собственото ни настройване към големите вселенски вибрации, взаимодействията ни с хората и природата около нас… „Алхимия на ритъма” може да ви даде безценно познание за вас самите и за уникалното съзвучие между човека, вътрешния му свят и ритъм и заобикалящата го реалност.

Още информация: www.rhythm-alchemy.com

В тази презентационна част гостите ще имат възможност да се запознаят с основната цел и идеята на книгата „Алхимия на ритъма”, както и да участват в няколко вибрационни ритмически упражнения. В края на Първа част авторът ще отговори на въпроси от участниците в събитието.

Продължителност: 1 час         Вход: СВОБОДЕН

За включване в Първа част се информирайте тук.

Втора част (практическа): Ще бъдат дискутирани няколко примера за „ментални тонове”, техните характеристики и идеи за трансформиране.

Участниците ще могат да се докоснат до различни видове ударни музикални инструменти и да се включат в една позитивно зареждаща алхимична ритъм сесия.

Продължителност: 1 час         Вход: 10,00 лв.

Участниците във Втората част ще имат възможност да си купят книгата с 20% отстъпка и да получат автограф от автора.

Д-р Мартин Иванов и организаторът за Русе молят всички, които ще участват в дръмсъркъла (17:00-18:00), да дойдат още от 16:00 часа за безплатната интерактивна презентация. В нея той ще ни запознае с менталните трансформации, които ще изпитаме при свиренето в барабанния кръг.

За заявка на участие във Втора част се информирайте от публикация за организацията на събитието в Русе и от публикацията за снабдяването с място и с още информация за дръмсъркъла.

Водещият Мартин Иванов

по визитка на Институт „Libera” за своя патрон:

Мартин Иванов е един от онези българи, които са натрупали ценен опит навън, за да се посветят на нещо значимо тук. Той е композитор, диригент и перкусионист, който е прекарал 15 години в САЩ и Канада. Завършва престижните Berklee College of Music, Бостън (джаз композиция и аранжиране), University of Memphis и University of Massachusetts (магистърска и докторска степен по изкуствата и композиция), Софийски Университет “Св. Климент Охридски” (магистър стопанско управление). През годините 2001-2004 Мартин Иванов преподава композиция, хармония и аранжиране в University of Memphis и University of Massachusetts.

След завръщането си в България, той основава Институт за Съвременно Изкуство и Терапия “ЛИБЕРА” с основната мотивация да използва творческите си знания както за терапевтични и обучителни практики, така и за създаването и развитието на социални проекти.

Мартин Иванов полага основите на барабанната/ритъм терапия и барабанното фасилитиране в България. Създател е на програмите Ритмология, Арт Ритъм, Корпоративен Ритъм, Happy Drum (Ритмология за деца), Ритъм Релакс. Провел е множество обществени, образователни, корпоративни и терапевтични събития, основани на ритъма и изразните средства на ударните инструменти. Положителните вибрации на неговите барабани проникват в нуждаещите се от социална и терапевтична подкрепа затвори, психодиспансери, домове за възрастни, домове за деца лишени от родителски грижи, дневни центрове за деца с увреждания и онкологични клиники.

Широко популярни са неговите корпоративни ритъм трейнинги, в които се включват световно известни компании като Microsoft, Citibank, Shell, HP, Deloitte, Nestle, Renault Nissan и мн.др. Мотивационен говорител и лектор, използващ езика на ритъма като средство за личностно и колективно развитие. Преводач и издател на книгата “Лечебната Сила на Барабана” и автор на „Алхимия на Ритъма”. Участник е в разнообразни интервюта, радио и телевизионни програми.

Лични впечатления от водещия Мартин Иванов от страна на домакина на събитието в Русе – създателката на ПСИКОМФОРТ, ще бъдат споделени с участниците в презентацията на 2 февруари 2013 г.

За да се включите самостоятелно или с Ваши близки и приятели се информирайте в публикация за организацията в Русе и от разясненията за снабдяване с място в дръмсъркъла и с още информация.