Меню Затваряне

Груповото консултиране на ПСИКОМФОРТ с актуализирани и нови формати

Настоящата публикация представя и разяснява актуалните формати за групово психологическо консултиране по услугата ПСИКОМФОРТ развитие в група. Тя е форма на лично консултиране и развитие, различна от тематичните и квалификационни обучения за професионалисти и от тренингите за работни екипи.

Вход към конкретните параметри по новите предложения вижте на страницата на услугата ПСИКОМФОРТ развитие в група, а сред дейностите на Център „Псикомфорт“ може да намерите обща информация какво представлява груповото консултиране. Както и в индивидуалното психологическо консултиране, включвайки се в груповото, бихте могли да разрешите свой житейски проблем или да преодолеете трудно състояние, но с нагласата, че това справяне ще бъде споделено в групата с хора, които са водени от свои подобни причини. В него може да се включат и хора без съществени проблеми, които във времето са развили стремежа за саморавитие, които имат интерес към ползите на психологическото познание за живота и такива, които предчувстват по-добрата си житейска перспектива, ако предприемат участие във форми за личностен растеж. Но също и такива, които имат нужда от тонус за ново вдъхновение за своята съзидателност или за изразяване на своите мисли и чувства заедно с другите.

Ориентири за сравнение и избор между индивидуалното психологично консултиране и груповото психологично консултиране

Индивидуалното консултиране изисква индивидуално отделено време от страна на психолога за един клиент не само в часа на срещата, но и в интервалите между срещите. Психологът се ангажира с мисъл и работа по случая на този клиент, което основава и по-високата цена. Срещите трябва да бъдат достатъчен брой, за да настъпи ефективното взаимно опознаване между двамата и този процес да доведе до преодоляване у клиента на бариери в себе си. Когато настъпи справянето с тях, той ще си изясни „кадри“ и „епизоди“ от своя житейски филм и ще реши: как би искал да продължи действието в него като изпълнител на своята главна женска или мъжка роля, дали да промени сценария, дали да потърси други изпълнители на допълващите роли, как да постигне в сюжета по-добро разбирателство с тези, с които е свързан за целия живот. Какъв нов смисъл би могъл да придобие животът, ако има обстоятелства, които не би могъл да промени (вследствие на нелечимо заболяване, преживяна травма и др.), но би могъл да се научи да живее с тях или посредством тях и пак да има за какво да се почувства удовлетворен днес или утре.

Същите тези прозрения и преживявания са плод и на психологическото консултиране в група, в която се създава атмосфера на по-интензивна стимулация чрез общото време за всички, общите правила, които формират групова етика и развиваща рамка. Общуването в нея е по-интензивно и участникът изпитва, подобно в реалния си живот, множество предизвикателства – да се адаптира към различността на другия, да се изрази така, че споделеното да бъде прието, зачетено, и това е опит, който се пренася пак в реалния живот и допринася за множество негови подобрения и в преживяване на повече удовлетворение в своите ценни връзки – лични и професионални. Освен тези ползи груповото психологическо консултиране е на многократно по-ниска цена. Стига участникът да приеме това групово сътрудничество – че ще му бъде оказвана подкрепа освен от психолога, и от другите участници, и че ще има възможност и той да отдава подкрепа. И пак стигаме до ефекта на този процес за реалния живот, чийто по-малък модел е групата.

Формите на груповото консултиране на Център „Псикомфорт“

Старите предложения бяха: Група за младежи „ПСИКОМФОРТ есен 2018“, Група за родители на младежи „ПСИКОМФОРТ есен 2018“, Група ПСИКОМФОРТ „Общуване с лекота“ – пролетен разцвет! (2018), Група ПСИКОМФОРТ „Общуване с лекота“ за възрастни (в т.ч. младежи) – предновогодишен старт (2017).

В страницата ПСИКОМФОРТ развитие в група ще намерите връзки към:

Актуализирани обяви за 30-часовия формат по ПСИКОМФОРТ проекта „Общуване с лекота“. Всяка от тези две групи е затворена – щом се съберат достатъчно желаещи, групата стартира и по време на работата й не се присъединяват нови участници. Заявките се събират постоянно – ако е стартирала група и сте пропуснали да се включите, може да се запишете за следващата, която ще стартира, щом набере своя състав. Този формат предлага Група за младежи „ПСИКОМФОРТ общуване с лекота“ – за хора в младежка и средна възраст (нека хората от Третата възраст да не се чувстват пренебрегнати – могат да изберат според своите нужди някоя от групите на ПСИКОМФОРТ клуб, не е необходимо да се ограничават в темпото и срока на работа в 30-часовия формат), и Група за родители на младежи „ПСИКОМФОРТ общуване с лекота“ – за родители на големи ученици и младежи, които са притеснени, ако децата им показват демотивираност за учене или труд или недостиг на социални умения.

Тренинг за родители по проблемите на детското развитиеТренинг клуб „ПСИКОМФОРТ уверени родители“.

Три формата на ПСИКОМФОРТ клуб

Клуб „Тема“ не ангажира участниците за редовно присъствие. Той е подходящ за хора, които биха искали да се информират по предложена тема, ако тя е в унисон с техните проблеми или познавателни интереси. Предоставя възможност за психологична подкрепа чрез съвместно споделяне с останалите в дадената тематична група.

Група „Рефлекс“ е затворена група с постоянен състав от участници, които създават свой групов правилник и задължително приемат принципа конфиденциалност (фундаментален в психологичната практика), защото само в условия без стрес, че споделеното може да се разисква с хора извън групата, в атмосфера на постигнато доверие, участието може да доведе до личностни постижения и до преодоляване на проблеми, които ще споделят съвместно участниците.

Клуб „Етюд“ е формат за относително постоянен състав от хора, които при взаимното си опознаване биха могли да дадат свобода на въображението си. Обединява ги идеята да разнообразят ежедневието на място и сред себеподобни по дух, да възвърнат вдъхновението, да споделят прозрения за живота чрез асоцииране посредством изкуствата (словесно, изобразително, музикално), научното познание и приложните занаяти. И понеже колективният ум е по-мощен от индивидуалния ум, а колективната енергия е силната синергия, това е вашата възможност да повишите своята лична устойчивост на неустойчивите обществени, икономически, в т.ч. политически, тенденции в живота.

Параметрите – описание, условия, цени, отстъпки, заявки, за тези три формата и как става включването на нови желаещи участници или приключване на участието в двата затворени формата вижте в подстраницата ПСИКОМФОРТ клуб.

Заповядайте в ПСИКОМФОРТ група за развитие според вашите нужди и интереси.

За да прецените, вижте и другите услуги на Център „Псикомфорт“, а ако предпочитате да направите консултиран избор и по-уверено да вземете решение, звъннете по телефона (GSM 0887923413 – Петя Чешмеджиева). Ако уцелите неудобен момент за разговор, при първа възможност ще получите обратно обаждане. Също можете да заявите интерес чрез формата за контакт в Контакти. Ако в писмото си посочите своя номер на телефона, свързването с Вас ще стане само по този повод и няма да получавате обяви за други предложения (освен ако вие не заявите такова желание), каквото винаги е било гарантирано чрез ценностите на Център „Псикомфорт“ и е заложено в Общите условия за защита на личните данни в ПСИКОМФОРТ стандарти.

Записването е в ход. Заповядайте!