Меню Затваряне

ПСИКОМФОРТ и в спокойно време, и в период на лична и на масова криза

С обявяването на Извънредно положение за ограничаване на разпространението на COVID-19 у нас Център „Псикомфорт“ замрази определени форми на услуги, психологичната подкрепа продължава онлайн и в срещи, но при специален режим. Кое е ПСИКОМФОРТ неизменно или в нов вариант по предписанията срещу коронавируса?

„Каквото е било, пак ще бъде, и каквото се е правило, пак ще се прави – няма нищо ново под слънцето.“ [Еклисиаст, 1:9]

Както помнят първите ПСИКОМФОРТ клиенти, тази идея се разви от началото на 2007 г., стартирайки от интернет консултирането, последвано от психологичното консултиране в срещи, допълнено после и от домашните посещения и от работа в групи – с всичко това помага и до днес.

Световната пандемия на коронавирус SARS-CoV-2 ни респектира с разнообразните до много тежки симптоми на болестта Ковид-19, предизвиква икономически сътресения, ограничи възможността ни да работим, да пътуваме, да се разхождаме, да се срещаме. Разбрахме, че общуването ни, училището, университетът са безопасни само онлайн. Настана смут и после – по избор – пренастройване или застой. Отпреди познавахме пазаруване онлайн, но малцина от учителската гилдия например по-рано са си представили, че образователният процес у нас и по света може да се пренастрои толкова бързо и да функционира изцяло онлайн. Ето! Всичко ново в опита може да е предпоставка за прогреса и е жизнеутвърждаващо под заплахата за здравето и живота. Тя ни дистанцира физически, но социално ни сближи с безброй жестове на солидарност.

Център „Псикомфорт“ е солидарен с личното участие на управителя си в кауза, както и в публичната подкрепа с благородното домакинство на вестник „Утро“, която според нуждите на гражданите често напоследък е посветена на трудностите за понасяне на ограниченията заради коварния вирус и на безпокойствата от неизвестността за перспективата във времето.

Въпреки, че не бе изречена забрана, тези, които изпълняваме услуги за личността в унисон с добрите стандарти, според законодателството и коректно към държавата, дочакахме генералски отговор на въпрос, поставен най-после от гилдията почти месец след началото на Извънредното положение на брифинг на Националния оперативен щаб, в който се уточни, че към психолози, психиатри (разбирайте и логопеди – б.а.) няма наложена забрана да извършват услуги, ако са осигурили необходимите условия – дезинфекциране на кабинетите и дезинфектант на разположение на клиентите.

И така, ПСИКОМФОРТ неизменното си остава гарантирано чрез шестте свои ценности, като Център „Псикомфорт“ продължава да бъде на разположение и за периода на Извънредното положение. Индивидуалните услуги, в това число образователното и кариерно консултиране, се извършват и в срещи в Център „Псикомфорт“, и онлайн, а други специализирани психодиагностични процедури – само в срещи на живо. От клиентите както винаги се изисква да уговарят своя час предварително.

В нов вариант по предписанията срещу коронавируса в Център „Псикомфорт“ остава замразена работата в групи, но само за срещи! ПСИКОМФОРТ клубовете са място за срещи и за удовлетворяване на потребности и за споделено с другите продължаващо развитие в онлайн формат. Групите по тях в периода на пандемичната криза стартират дори и в съвсем камерни състави – 4-6 души, за да се откликне неотложно на нуждата на клиентите. Попитайте за уточнения.

Противоепидемичен правилник за вътрешния ред в Център „Псикомфорт“

  1. Не се допуска влизане в Център „Псикомфорт“, без това да е уговорено.
  2. Не се допуска клиенти да се уговарят за среща с психолога, ако са пристигнали от чужбина и не е преминал срокът на задължителната им карантина. Разрешение при такъв вариант – възползвайте се директно от онлайн консултирането.
  3. Не се допуска клиенти да се уговарят за среща с психолога, ако не се чувстват здравословно достатъчно добре, без значение дали имат симптоми на настинка, грип или на коронавирус. Разрешение при такъв вариант – възползвайте се директно от онлайн консултирането.
  4. В Център „Псикомфорт“ приемът в един ден се осъществява с минимум интервал от половин час между клиенти – в чест и в служба на богиня Хигия и с грижа за спокойствието за здравето на следващия клиент и на самия психолог.
  5. В срещата на разположение във всеки момент, в който пожелаете и в който психологът настоява, е дезинфектант с 65% спирт с чуден аромат и със съставки, които щадят кожата на ръцете. Толкова е хубав, че използването му тук ще продължи с удоволствие и след Извънредното положение!

Бързи връзки: Дейности на ПСИКОМФОРТ; дейността Консултиране; Услугите тук; ПСИКОМФОРТ онлайн; Контакти.