Меню Затваряне

Ритъмът с Мартин отново в Русе – интерактивно представяне на новата книга на Мартин Иванов – „Звуци от тишината” с нещо повече за русенци

На 23.02.2015 г. Мартин Иванов ще гостува на русенци с двуформатната програма – презентация и свирене с барабани, както преди две години по това време. Този път ще представи новата си книга „Звуци от тишината” с нови щедри вдъхновяващи предизвикателства. Накрая нека ни води ритъмът! Без ноти. Без да се налага да си припомняме някогашни музикални уроци… Сърцето и пулсът знаят всеки тон и ритъм. От Мартин – барабаните, от нас – изпълнението!

Martin Ivanov - LiberaАко за пръв път попадате на информация за Мартин Иванов и за всичко, което го свързва с ритъма, ето една бърза визитка – кой е той и какво изпълва неговата тренингова, образователна, терапевнична и изследователска практика. Следва и програмата на русенското събитие.

„Той е магьосник на ритъма. Емоции и истински истории, базирани на огромната трансформираща сила на ритъма, ще ни поведат към звуците на тишината”

Mартин Иванов е един от онези българи, които са натрупали ценен опит навън, за да се посветят на нещо значимо тук. Той е композитор, диригент, перкусионист и изследовател, който е прекарал 15 години в САЩ и Канада. Завършва престижните Berklee College of Music, Бостън (джаз композиция и аранжиране), University of Memphis и University of Massachusetts (магистърска и докторска степен по изкуствата и композиция), Софийски Университет „Св. Климент Охридски“ (магистър стопанско управление). През годините 2001-2004 Мартин Иванов преподава композиция, хармония и аранжиране в University of Memphis и University of Massachusetts.
След завръщането си в България, той основава Институт за съвременно изкуство и терапия ЛИБЕРА с основната мотивация да използва творческите си знания както за терапевтични и обучителни практики, така и за създаването и развитието на социални проекти.
Мартин Иванов полага основите на барабанната/ритъм терапия и барабанното фасилитиране в България. Той е официално оторизиран дръм съркъл фасилитатор от световно известната американска компания „REMO, Inc.”. Създател е на програмите Ритмология, Арт Ритъм, Корпоративен Ритъм, Happy Drum (Ритмология за деца), Алхимични Ритъм Лаборатория. Провел е множество обществени, образователни, корпоративни и терапевтични събития, основани на ритъма и изразните средства на ударните инструменти. Положителните вибрации на неговите барабани проникват в нуждаещите се от социална и терапевтична подкрепа затвори, психодиспансери, домове за възрастни, домове за деца, лишени от родителски грижи, дневни центрове за деца с увреждания и онкологични клиники.
Широко популярни са неговите корпоративни ритъм трейнинги, в които се включват световно известни компании като Microsoft, Citibank, Shell, HP, Deloitte, Carlsberg, AVON, Nestle, Renault Nissan и много други. Мотивационен говорител и лектор, използващ езика на ритъма като средство за личностно и колективно развитие. Преводач и издател на книгата „Лечебната сила на барабана” и автор на „Алхимия на Ритъма”. Участник е в разнообразни интервюта, радио и телевизионни програми.

Организация и програма на събитието в Русе

Кога? – на 23 февруари 2015 г. (понеделник) от 18:00 ч.

Къде? – хотел „Рига“, Зала 2 – където беше предното голямо представяне (залата е на мецанина – етажа над партера)

Какво и колко? – разберете надолу от програмата 🙂

Част 1 – Представяне на книгата „Звуци от тишината” – 45 минути

Sounds of SilenceНа предстоящото представяне в град Русе Мартин ще сподели очарователни истории и завладяващи изследвания, демонстриращи качеството на ритъма да влияе благотворно и положително върху нашата креативност, физическо и психическо здраве, личностно и групово развитие.
„Звуци от тишината“ е новата му книга, която ни учи как да си спомним мъдростта, скрита дълбоко в нас самите. Тя дава ключ към отговорите, които можем да намерим във всеки удар на сърцето, всяка следваща глътка въздух, всяка крачка, която правим, всяка дума, която произнасяме.
Ето само някои от интересните неща, които ще имате възможност да научите:
– Принципи на резонанса и увличането и как те ни влияят?
– Какво е имал предвид Ницше с мисълта „Всички наистина велики мисли са заченати по време на ходене“ – как и защо се случва всичко това и как можете да го постигнете?
– Как можете да развиете вашата креативност?
– Как да достигате до гениални открития и да можете да взимате творчески решения?
– Къде се намира нашият истински дом?
– Как да постигнете баланс между ума и сърцето и да се чувствате уютно и комфортно?
– Какво означава „майсторство без усилия“ и как да го постигнем? … и мн. др.
Заповядайте на едно незабравимо интерактивно приключение, в което няма да бъдете пасивни слушатели, а активни участници в разнообразните ритъм игри, упражнения и изненади!
Вход: Свободен.

Част 2 – Практическа Ритъм Сесия с ударни инструменти (барабани) – 45 минути

Drum circle Martin IvanovТова е практическа част, в която всеки желаещ може да се докосне до магията на ритъма, като бъде непосредствен участник (изпълнител) в ритъм сесия, ръководена от Мартин.
Вход: 15 лв.

Заявката за участие става в Център „Псикомфорт“. Запазете колкото може по-рано място в залата за презентация, а с навременно заплащане на входа за втората част – дръм съркъл, си запазвате място в барабанния кръг и един от впечатляващите инструменти на Мартин.

За уговаряне на час за заявката в Център „Псикомфорт“ вижте Контакти.

Нещо от неостаряващия Архив: