Меню Затваряне

След свиренето на барабани с Мартин Иванов резонансът не спира

На 02.02.2013 г. Русе посрещна дръмсъркъл фасилитатора Мартин Иванов и се разтвори в Алхимия на ритъма в рамките на интерактивната презентация на неговата едноименна книга и в свиренето в дръмсъркъла – барабанен кръг. Защо този резонанс няма да спре?

Drumcircle Rousse 02.02.2013Снимка: вестник „Утро“

Да, точно тук в малкия ПСИКОМФОРТ вестник, наречен просто Журнал, трябваше веднага да излезе публикация след приключването на събитието. Там е работата, че за всички, които бяха, то още действа и няма да приключи. Звучи странно, за някои може би и превзето, но не и за участниците в енергезиращата среща с Мартин от второто му гостуване в Русе, някои от които бяха спечелени почитатели от първото гостуване на 25.06.2009 г. Как да си обясним този ефект?

Честотите

Мартин Иванов предизвиква не възпроизвеждане, а създаване. Той загрява своята аудитория така, че всеки участник да се освободи в максимална степен от бариерите за своята спонтанност и настройва хората на сътворческа и на творческа вълна. На честотите на създаването мозъкът работи хармонично с центровете на двете си полукълба и ето ни на лице здраве, усилена индивидуална и колективна енергия.

Вибрациите

На вълните и честотите на творчеството в групата винаги се получава обмен, положителна свързаност, която предизвиква възторг, повишава увереността в себе си, сигурността в групата и силата вътре в себе си, защото човек създава!

 Резонансът

Седнах на втория, външен кръг с перкусиите (във вътрешния кръг бяха участниците с барабаните). Извадих моето джембе, което е доста по-малко от барабаните на Мартин, и ми е подарък от приятели от първия дръмсъркъл в Русе през 2009 г. Като го докоснах, ми се стори нещо странно, но засвирих. В една малка пауза за нашия кръг, докато свиреха само барабаните, отново само сложих ръцете си върху гладката платформа и се удивих на вибрациите по барабанчето ми – то резонираше, отразяваше свиренето на другите! Като че ли всички синхронно свиреха на моя малък барабан 🙂 Знаех, че тази енергия се отразява в ума и сърцето на всеки един, че вибрира в телата на всички и извършва пречистване, пренастройване. Не е пресилено да кажем, че заредихме с положителна енергия залата, сградата и града, след като се разотидохме и се пръснахме по кварталите си.

 Решенията

Приятно уморени, все още превъзбудени, седнахме с маестро Мартин Иванов и Самуила да споделим настроението, което не ни напускаше, но и ние не му се съпротивлявахме. От дума на дума, от впечатление на впечатление стигнахме до нещата, които ни свързват. Не, че беше нужно да ги анализираме – те нали така и така ни свързват, ние ги чувстваме и не ни беше нужно да ги мислим, само отново си потвърдихме, че сме „на една вълна” в настройката, мирогледа си, в професионалните ценности и етични моменти за организацията на такива събития и за взаимодействието с хората, които ни се доверяват. Ние вярваме в значението на силата вътре в личността и тази, която действа в обмена между хората. Не може да имаме изкушения за недостойни професионални компромиси – имаме силата на знанията и неспиращия стремеж за развитие на възможностите да бъдем полезни, да припомняме истинската надежда, а не да успиваме сетивата. Искаме хората, с които влизаме в контакти, да чувстват силни себе си и да им помагаме да си възвръщат властта вътре в себе си, ако се е случвало да я поверят на съмнителни идеи и търговци на „здраве” и „благоденствие“ в красиви кутийки от помади, а също и на „стражи”, които посяват под нови форми страха от Световната конспирация, като всъщност извършват такава върху ума на хората.

Социалните проекти на Мартин Иванов и Институт „Либера”, споделени съорганизаторски от Център „Псикомфорт”, винаги ще се основават на чистото изкуство, на откровената комуникация чрез изкуството и на оздравителната и енергезираща сила на спонтанността и творчеството.

Следва продължение. Мартин вече мисли за нещо ново на пролет – специално за русенци.

Всички, които очакват това новото, нека да заявят желанието си чрез формичката за връзка тук в Контакти, за да стане после бързо и лесно информирането. ПСИКОМФОРТ ви обещава, че няма да ви изпраща други съобщения, освен тези, от които сте заявили, че се интересувате. До нови срещи с русенските почитателите на споделеното създаване с Мартин Иванов – Институт „Либера”!

Разказ от първо лице (или по-скоро импресия): Петя Чешмеджиева

Ето атмосферата в снимки: